Добър ден,

Въпросът ми е, дали бихте споделили, ако имате опит, на какъв трудов договор бихте назначили множество сервитьори, които ще бъдат ангажирани за едно единствено събитие?
Мероприятието е кетъринг и след края му вечерта, ангажиментът приключва за всички. Благодаря Ви!
Добър ден,
Имам следното питане: фирмата е румънска, има румънски VAT номер и също така ще бъде регистрирана за целите на ДДС в България. Същата фирма няма да притежава български ЕИК и няма да бъде регистрирана в Търговския регистър. Ще бъдат оказвани доставки по монтажни работи, т.е. услуга. Работниците, ще идват от Румъния. Обектът на извършване на услугата е в България и фирмата, която ще получава услугата е българска и регистрирана по ДДС.
Това, което бих искал да попитам, ако някой има повече опит е:
1. Фактурата, която издава румънската фирма регистрирана за ДДС цели, трябва ли да съдържа ДДС и на кое основание?
2. Има ли нещо различно в счетоводното отчитане в сравнение с българските фирми в случай, че някой го знае или го е срещал в практиката?

Благодаря на всички, които могат да се включат!
 
Благодаря и на Вас! Водят ги някакъв вид козметични процедури. Иначе тези 100.00 BGN бяха просто пример за настройката на касовия апарат. Просто ми се струваше, че не е коректно да са така. Благодаря отново!
Добър ден на всички,

Имам следното запитване, което се отнася до настройките на касовия отчет на АИПИПМПДМ (амбулаторна индивидуална практика за извънболнична първична медицинска помощ по дентална медицина). Дружеството е регистрирано като лечебно (здравно) заведение по смисъла на Закона за здравето и Закона за лечебните заведения и услугите, които извършва са здравни (медицински).
На основание чл. 39, т. 1 от ЗДДС дружеството НЕ Е регистрирано.

При приключването на дневен или месечен касов отчет на дружеството със сумата от 100.00 BGN обаче, тя не отива в група "А" на отчета така както си мислех, а в група "Б", където според наредбата са стоки и услуги, които се облагат с 20%.
Отчетът, вместо да излиза на един ред с общата сума от 100.00 BGN и да няма ред, в който е начислено ДДС, излиза с ДО 83.30 BGN, ДДС 16.67 BGN, Оборот 100.00 BGN. Лекарят ми изпрати още два такива отчета на негови колеги с гореописаните условия, но т.к. не намерих основанието, реших да попитам и тук за мнение. Смятате ли, че това е правилният начин и бихте ли се обосновали със законовото основание? Благодаря на всички, които ще се включат!